סוגי אחסון אתרים
לאחר שעשיתם השוואת מחירי אחסון והצלחתם למצוא את אחסון האתרים שבו אתם הולכים לאחסן את האתרים שלכם הדבר ההחלטה הבאה שיש לעשות היא בחירת סוג האחסון שיתאים לצרכים שיש לכם על פי המשאבים שהאתר/אתרים שאתם הולכים לאחסן יגזלו מהאחסון. בחירת חבילת אחסון לא מתאימה תגרום לכך שהאתר שלכם יקרוס לעיתים קרובות וזה יגרום נזק משמעותי לתדמית העסק שלכם.

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
סוגי חבילות אחסון
כאשר אתם מעלים אתר לאוויר במידה ואתם רוצים לבצע את ההחלטות הנכונות חשוב לדעת מהם סוגי חבילות האחסון שיש ואיזה סוג יתאים לאתר שלכם לפי סוגי המשאבים שאתם צורכים. מתחת נציג את סוגי האחסון השונים לצד כמות המשאבים/כניסות שלהם החבילה תתאים
אחסון חינמי
לא נטרח לספק הסבר נרחב לנושא של אחסון חינמי כי מסוג האחסונים הזה כדאי להימנע כמו מאש. אחסון חינמי בדרך כלל יכיל באגים ובעיות, בסוג האחסונים האלו יש בהרבה מקרים שינויים לקוד של האתר ומקרבים רבים של פריצות. בנוסף הרבה מהאחסונים/פלטפורמות עבור בניית אתרים שמאפשרות לקבל אחסון בחינם מציגות מודעות פרסומת בתוך האתר מה שהופך את התדמית שלו למאוד לא מקצועית.
אחסון אתרים שיתופי
אחסון אתרים שיתופי (Shared Hosting) הוא אחד מהאחסונים הפופולריים ביותר ומרבית בעלי האתרים מאחסנים את האתר שלהם באמצעות אחסון שיתופי. בדרך כלל קיימות כמה סוגי חבילות אחסון שיתופי המגבילות את המשאבים שמקבל המשתמש. למשל חבילת אחסון אחת תאפשר לאחסן רק אתר אחד וחבילה אחרת תאפשר אחסון לאתרים ללא הגבלה.
כאשר אתם רוכשים אחסון שיתופי רצוי לבדוק את המשאבים בחבילה שאתם מקבלים. מרבית האחסונים מציעים 3 חבילות אחסון שיתופי ובדרך כלל החבילה הקטנה של אתר אחד שהיא גם הכי זולה תאפשר לאחסן רק אתר אחד קטן מאוד. לעומת זה החבילה האמצעית תאפשר לאחסן כמה אתרים ובדרך כלל המשאבים שלה יאפשרו כאשר מדובר באחסון טוב לאחסן אתרים שמקבלים עד באזור של 25,000 כניסות בחודש (בפועל זה הרבה פחות וכאשר יש יותר אתרים זה לוקח יותר משאבים מהאחסון).
והחבילה היקרה ביותר ומומלצת יותר למי שמאחסן עד 5-10 אתרים תאפשר אחסון של אתרים עם עד 100,000 כניסות בחודש. לעיתים גם החבילה עם היותר משאבים מאפשרים גם יותר משאבי מעבד כך שזה מסייע גם עבור שיפור מהירות אתר במידה ואתם עושים בדיקות מהירות באתרים כמו PageSpeed Insights ו-GTmetrix.
אחד החסרונות של שרת שיתופי הוא שבעצם לוקחים שרת אחסון ומכניסים עליו מאות משתמשים שונים ולעיתים גם אלפים כך שלעיתים השפעה של משתמש אחר שנמצא על האחסון תגרום להשפעה במהירות גם על האתרים שלכם, בנוסף כולכם חולקים אותה כתובת IP זהה.
אחסון מיני ייעודי (VPS)
אחסון VPS או בשם המלא Virtual Private Server הוא אחסון המכיל הרבה יותר משאבים מאשר האחסון השיתופי ובדרך כלל יתאים למי שיש אתר עם למעלה מ-100,000 כניסות בחודש או למי שיש רשת אתרים של 20-40 אתרים והוא רוצה לאחסן את כולם על אותו שרת. מדובר על דרגה נוספת של אחסון שיתופי רק שכאן יש הרבה פחות משתמשים פעילים על אחסון ולכן אתם מקבלים הרבה יותר משאבים עבור האתרים שלכם.
כאשר מדובר על אחסון VPS המשאבים תלויים בשימוש של הלקוח שעושה שימוש באחסון ובהרבה מקרים האחסון מוגבל בתעבודה חודשית / נפח גלישה / Bandwidth. המשאבים שאתם מקבלים בשרת VPS משתנים מאחסון לאחסון ומחבילה לחבילה ולכן רצוי לבדוק באופן מאוד מפורט מה אתם מקבלים עם חברתה האחסון שאיתה אתם מתקשרים.
אחסון ייעודי
אחסון ייעודי או Dedicated Server הוא מה שנקרא צרות של עשירים. במידה ויש לכם אתר שמקבל כמות כניסות מטורפת ברמה כזאת שאחסון VPS לא יכיל מספיק משאבים בכדי לתחזק את האתר אז אתם תצטרכו לרכוש אחסון ייעודי שזה בעצם אומר שאתם מקבלים שרת שלם משלכם.
שימו לב שכאשר אתם צריכים אחסון ייעודי מדובר בדרך כלל על עלויות תחזוקה גבוהות בניגוד לאפשרויות שהצגנו מעל. חסרון נוסף של אחסון ייעודי הוא שלא תמיד תקבלו פאנל ניהול (למשל cPanel) ביחד עם השרת ואתם תצטרכו לשלם עלויות נוספות למישהו שיעזור לכם לבצע התקנה של פאנל ניהול על השרת + עלות של רכישת תוכנה שניתן להתקין בשרת.
השימוש באחסון ייעודי יכול להיות דיי מסובך ולכן עדיף להימנע מהשימוש בו אלא אם כן אתם ממש חייבים מאחר והאחסון שלכם דורש משאבים רבים.
אחסון בענן (Cloud Server)
שיטת אחסון יחסית חדשה היא אחסון בענן. מדובר על אחסון שמתפרש על גבי שרתים רבים ומאפשר יותר גמישות משאבים במידה ואתם לא משתמשים בכמות המשאבים של החבילה או במידה ותרצו לשדרג את החבילה בהמשך הדרך. נכון להיום אין לנו הרבה ניסיון עם אחסון בענן אבל מדובר על שיטה שצוברת תאוצה בשנים האחרונות ויותר, ויותר בעלי אתרים בוחרים לאחסן את האתר שלהם באמצעות אחסון בענן.
אחסוני אתרים מומלצים
לאחר שהצלחתם להבין מהו סוג האחסון שאתם מחפשים אם אתה זקוקים גם לעזרה במציאת חברת אחסון שתספק את הסחורה מתחת תוכלו למצוא כמה מחברות האחסון המובילות בעולם שכדאי להכיר להצד מחיר התחלתי בכל אחת מהאפשרויות המופיעות.
Cloudways – קלאודוויז
מחיר התחלתי: $10 לחודש
קופון 30% הנחה ל-3 חודשים: YOCHAY